Idolen hebben we allemaal, maar zelf een idool worden is andere koek. Dat is ieder seizoen weer te zien op RTL.  Als we afgaan op de enorme toeloop van idolen in de dop, slechts zelden behept met de mysterieuze X-factor, is de ambitie om een beroemde artiest te worden groot. Hoe groot is de ambitie om een beroemde architect te worden? In Twente strijden middelbare scholieren om de titel Archi-Idol 2007/2008.


Meer dan vijfhonderd leerlingen van negen Twentse middelbare scholen hebben de afgelopen maanden tijdens de ckv-lessen maar ook op eigen initiatief het huis van hun eigen idool ontworpen. Ze kregen de vrije hand, geen regels, geen constructieve beperkingen en een onbeperkt budget. Het levert een keur aan ontwerpen op. De meest bizarre, extravagante maar ook realistische onderkomens voor filmsterren, popidolen, sporters en vele andere helden zijn getekend, gefotoshopt of in elkaar geknutseld met karton. Uiteindelijk zijn er meer dan tachtig inzendingen op 20 november afgeleverd bij het Architectuurcentrum Twente in Enschede.


Van 6 tot 23 december zijn deze inzendingen voor het publiek te bezichtigen in het Balengebouw te Enschede. Midden december zal een vakjury, bestaande uit Alma Ploeger, Pi de Bruin en Rein van Wylick, zich beraden over wie van de inzenders uitverkoren zijn om naar de volgende ronde te gaan. Op 18 december zal de jury, tijdens een bijeenkomst in het Balengebouw, de twintig finalisten bekend maken.

Expositie: 6 t/m 23 december 2007, Balengebouw, Schurinksweg 97 Enschede.
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.
Bekendmaking finalisten: dinsdag 18 december om 19.30 uur in het Balengebouw te Enschede.


Archi-Idols is een uniek educatief project dat leerlingen de kans biedt hun talent te ontdekken, hun verwachtingen te verifiëren en een effectievere beroepskeuze te maken. Archi-Idols is een initiatief van het Architectuurcentrum Twente en wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van het Mondriaanstichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Regiocommissie Twente+ van de Kamer van Koophandel Oost Nederland en de provincie Overijssel.